Läger 11 7/8 – 13/8

Denna vecka var det dags för sommarens sista ungdomsläger och på eftermiddagen medan vi väntade på att deltagarna skulle komma öppnade sig himlen och regnet vräkte ner. Det regnade så mycket så vi nästan var oroliga att deltagarna skulle regna bort på vägen hit 😉 Men när väl första deltagaren körde in på parkeringen så avtog regnet och solen tittade fram.

garden.jpg

Även denna vecka var det många som varit här tidigare och när man känner till ungdomarna så är det ju lite lättare att dela ut hästar så samlingen i lägerhuset gick smidigt! Tack vare ösregnet tidigare så var ridbanan lite väl blöt för att det skulle gå och rida där ordentligt så det fick bli två grupper efter varandra i ridhuset. Efter ridningen var det dags för mat och sen lekar, precis som vanligt 🙂 Måndagen började med stalltjänst för alla följt av frukost och samling vid stallet. Veckans första teori bestod av ämnet ”att rida och handha häst”. Dagens första ridpass reds övningar där deltagarna fick träna på hitta takt och balans och samtidigt tänka på sin egen sits. Efter lunch var det dags för teori igen och denna gång var ämnet skötsel av utrustningen. Även pjäser delades ut till de olika grupperna och det gäller att träna på dessa när tid finns. nike air max flyknit 2017

pjas.jpg

På eftermiddagen så red halva gruppen ut i skogen medan den andra halvan red barbacka i ridhuset. På måndag kvällen så var det dags för de första deltävlingarna i 5-kampen vilket är en väldigt prestigefylld tävling där alla satsar till 100 procent 🙂 Tisdagens teori vid samlingen vid stallet handlade om hästens exteriör och hållbarhet vilket lite går hand i hand med varandra. Efter den intressanta teorin var det dags för ridning och denna gång stod det markarbete på schemat. Eftermiddagens ridpass såg lika dan ut som måndagens bara att grupperna bytte plats. På kvällen var det dags för 24-karat som denna vecka fick utföras inne i ridhuset eftersom det kom åska med skyfall. Ridhuset ger bra tak över huvudet men eftersom det är ett plåtridhus så dånar det rätt bra där inne vid sådana störtskurar, så det är inte alltid så lätt att höra vad som sägs. Men alla grenar kunde genomföras precis som vanligt! Onsdagens första ridpass bestod som vanligt av programträning inför veckans dressyrtävlingar så att deltagarna skall ha fått känna lite på de olika momenten för att på så sätt kunna genomföra ett så bra dressyrprogram som vanligt.

avsittning.jpg

På eftermiddagen var det dags för veckans första tävling vilket som vanligt är brukstävlingen. Vissa veckor som denna när det regnat mycket så samlas det extra mycket vatten i vattenhindret så då kan hästarna tycka att det är lite värre än vanligt att gå igenom där. Men alla klarade sig i alla fall igenom och veckans placerade blev: 1:a Josefine på sin egen Conny 2:a Veronica på Arnie 3:a Thea på Iddy Efter torsdagens samling där hästens sjukdomar gicks igenom så var det dags att rida till Skirsnäs. Basket nike 2018 Eftersom ena gruppen rider dit medan den andra gruppen åker bil för att sedan byta där så behöver ju inte alla hästar användas. Detta innebär att några av deltagarna får prova på att rida någon ny häst vilket alltid är lite spännande. Innan man kan rida iväg så gäller det att få ordning på grejerna och lägga sig i en ordning som passar hästarna. Inte alla hästar uppskattar att gå vart som helst i ledet så det krävs lite planering.

uppsamling.jpg

På eftermiddagen var det dags för banhoppning vilket kanske är det moment som de flesta ser fram emot, några kanske dock ser fram emot det med lite skräckblandad förtjusning. Men som vanligt så tog sig alla deltagare runt utan större problem och skulle det vara så att någon av hästarna tycker det är väldigt roligt och blir lite för pigg så kan man ju alltid låna någons annan häst som tar det lite lugnare.

hopp.jpg

Fredagen är ju stora ryktardagen och så här glad ska man se ut när man ryktar!

rykt1.jpg

De placerade i veckans rykttävling blev: 1:a Andrea med Ratata 2:a Mikaela med Ravon och Kristin med Biggen 3:a Mathilda med Nova och Jessica med Goliat På förmiddagen så red alla barbacka i två grupper efter varandra i ridhuset och fick prova på att tävla i de olika grenarna som Staffan bestämmer. Det bästa med att rida barbacka är att man tränar balansen så bra och det krävs lite balans för att klara av de olika tävlingarna 🙂 Efter lunch så var det dags för dressyrtävling och även denna vecka så tävlades det i två olika program. De placerade i LD:4 blev: 1:a Vera på Ninna 2:a Louise på Konrad och Lisa på Pricken Och de placerade i LC:2 blev: 1:a Josefine på Conny och Moa på Heidi 2:a Jennifer på Albin Alla de tävlingar som genomförts hittills under veckan har prisutdelning efter pjäserna i ridhuset. Fjallraven Kanken Kids Backpack Då ställs en prispall fram som de placerade får ställa sig på för att sedan springa ärovarv, dock utan häst. Även denna vecka var det tre bra pjäser som spelades upp och det är alltid roligt när deltagarna själva tolkar olika kända sagor och gör om dem på sitt sätt. Mochilas Fjallraven Kanken Mini Efter prisutdelning var det dags för korvgrillning och spökhistorier. I början på sommaren när spökhistorierna berättas så är det så ljust ute att man nästan vill hänga något för fönstren. Fjallraven Kanken Classic Backpack Denna vecka var det jättemörkt så det märks att det är i slutet av sommaren. På samlingen på lägrets sista dag, lördag, så är det dags för 20 kronorsfrågan guld som är ett pris som alla deltagare vill vinna. nike air max 90 pas cher På första ridpasset sedan så tränar deltagarna på det som de skall visa upp på avslutningen, Handy Horse eller Kadrilj.

4 Kommentar(er)

 1. Thea vann Handy horsen iallafall 😉 de andra kommer jag inte ihåg..

  Längtar supermycket tills i sommar då vi ses igen!

  pussa Ravon från mig 🙂

  kram

  Mickis | 19 oktober 2011 | Svara

 2. Jag och Jessica kom iaf delad tvåa! 🙂

  Vera | 21 oktober 2011 | Svara

 3. Jaha hoppsan trodde de va gudfrågan! Man tror matilda kom 2a och så vet jag att anna kom 3a

  Vera | 12 november 2011 | Svara

 4. Jag längtar, precis som Mickis, super mycket tills nästa sommar! Och ge Arnie en stor puss & kram från mig. 🙂

  Veronica | 5 december 2011 | Svara

Kommentarfunktionen är avstängd.