Utbildning

utbildning1.jpgVi erbjuder kvalificerad utbildning i hästkunskap, dressyr och hoppning. Vårt motto är ”att lära för livet”. Ridningen sker på ridbana eller i ridhus i grupper om 6-10 hästar.

Ridhuset gör att vi alltid kan genomföra våra ridpass, vare sig det är regn eller annat busväder. Vi har också fina uteridningsmöjligheter i milsvida skogar där du nästan aldrig möter bilar.

Vårt signum har blivit många och roliga tävlingar där alla ska kunna vara med, t ex. vår ikoniska bruksridning med inslag av Working Equitation, Handy Horse, caprilli, hoppning och lätta dressyrprogram. Du som har med dig egen häst har möjlighet att låna en av våra lägerhästar under vissa tävlingar.

Våra roliga teoripass berör det mesta runt hästar. utbildning22.jpgDu som har egen häst, eller planerar att skaffa en, eller har tänkt dig en framtid inom hästsporten, har stor nytta och glädje av vår breda teoriundervisning.

utbildning6.jpgVarje läger har sin egen speciella teori beroende på deltagarnas ålder och förkunskaper.

Givetvis kan du vara med och påverka innehållet.


Fritidsaktiviteter:

  • Hoppa med kompisar på studsmatta
  • Beta hästarna på gräsmattan
  • Klara äventyrsbanan
  • Mästarnas Mästare under sista kvällen
  • Femkamp och lekar utan hästar
  • Bada i poolen

utbildning3.jpg  utbildning46.jpg  utbildning5.jpg

utbildning71.jpgutbildning8.jpgVi som arrangerar och driver Nybyggets ridläger är Staffan och Åsa af Geijerstam. Vi har stor och mångårig erfarenhet av kurser och läger. Staffan är diplomerad ridlärare, A-tränare, utbildad ungdomsledare och hovslagare.

Åsa är utbildad ridledare med mångårig erfarenhet av utbildning, tävlingar och läger.

 

 

Till vår hjälp har vi på varje läger även tre ungdomsledare, med stor hästvana och egen erfarenhet av läger, som alla finns till hands för dig. Vi har även kökspersonal som lagar vår goda lägermat.