Till Salu/Uthyres

Uthyrning av hästar från Nybyggets Ridläger

Nybyggets Ridläger arrangerar under sommartid ridläger för barn, ungdomar och vuxna. Vår verksamhet bygger på god hästhållning med snälla och välutbildade hästar. Vår lägerverksamhet har varit fulltecknad alla år sedan starten 1970. Vi har tjugo elever per läger och till varje elev avsätter vi en egen häst. Under vintersäsong arbetar vi på ett annat vis, då med helgläger i projektform i samarbete med Nacka Kommun. Under denna period behöver vi endast ett fåtal hästar på hemmaplan. Detta gör att vi kan erbjuda uthyrning av ungefär 10 olika hästar. Kanske är det just du som blir en av de lyckliga?

Vi hyr ut våra hästar under perioden 22/8 2019 till den 8/6 2020.

I år satsar vi på ett nytt och alldeles unikt koncept för att matcha rätt ryttare med rätt häst! Detta i form av prova-på-helger under sommaren. Under en prova-på-helg får du som är intresserad av att hyra någon av våra hästar under ordnade former möjlighet att lära känna hästen – både i ridning och i hantering. Prova-på-helgen innebär också teoretiska genomgångar om bland annat utfodring, träning, hagvistelse och lastning. Allt för att förbereda dig på allra bästa vis inför ditt kommande år som hästansvarig. Du kommer under denna vistelse också att få berätta om dig själv, dina ambitioner och din stallplats. Detta är en fantastisk möjlighet för dig att hitta rätt häst! Ingen avgift – kost och logi ingår! Under din prova-på-vistelse hos oss bjuder vi dig på middag och frukost samt övernattning i lägerförläggning och småstugor. Medföljande föräldrar och anhöriga får detsamma till en kostnad av endast 200 kr per person. De två planerade helgerna under sommaren 2019 är lördagen den 29 juni kl. 18.00 till söndagen den 30 juni kl. 11.00.

Är du intresserad maila staffan@nybyggetsridlager.se och berätta lite om dig själv, om det är någon speciell häst du tänker på och lite vad du har för ambitioner osv. Vi återkommer med mer information till er via mail.

Vid mer specifka frågor kontakta Staffan på 070- 679 88 82

 

Dennis

Dennis är en maxad B-ponnyvalack på 7 år. Han har tävlat klubbtävling i såväl hoppning som dressyr, och har startat LD+5 felfritt på lokal tävling. Han har även deltagit i ridsport allsvenskan div. 3 med goda resultat. Russet Dennis är en lättsam ponny, snäll i all hantering så som lastning och skoning och trevlig på alla sätt. Vi söker en ridkunnig och hästerfaren familj. Dennis vill EJ bo på lösdrift.

 

Banner

Banner är en irländsk D-ponny valack på 10 år. Han söker en erfaren liten vuxen alternativt en mycket duktig ungdom, INGEN barnponny. Snäll att rida ut på både själv och i grupp, pigg och framåt på ridbanan. Han är de senaste åren riden av vår 20-åriga dotter som till hösten börjar sin polisutbildning, vilket är anledningen till att han hyrs ut.

 

Zven

Zven är en valack född 2015. Grundriden och snäll i all hantering, lämplig för liten vuxen alternativt erfaren ungdom som vill kunna rida ut och delta på träningar anpassade för unghäst.

 

Gullspira:

Gullspira är ett 12-årigt sto på 153cm. Hon är en elegant liten häst med fina rörelser. Vi söker en liten vuxen som vill ha en trevlig kompis och älskar att pyssla med hästar. Gärna med stallplats på en gård på landet med hästkompis, Gullan är snäll att rida ut på själv och i grupp, men är inte så mycket för hoppning. Inte van vid lastning och körning i transport och vi ser gärna att hennes framtida fodervärd bor i Östergötland eller Sörmland. I övrigt snäll i all hantering.

gullan.jpg