Läger 6 3/7 – 9/7 2011

Varje år har vi i båda stora stallen svalor som bygger bon för att där sedan lägga ägg och när läger nummer 6 började så hade de små fågelungarna blivit så pass gamla att de börjat undersöka världen utanför boet.

svalor.jpg

De allra flesta deltagarna under detta läger hade varit här tidigare så det var många bekanta ansikten som dök upp till söndagens samling. Comprar mochilas kanken Denna vecka fick deltagarna sina hästar utdelade redan på samlingen för att sedan få prova dem under kvällens ridpass. Söndagskvällen avslutades sedan med mat och lekar där den traditionella namnleken naturligtvis ingår, den går ju inte att byta bort 🙂 Måndagen började som vanligt med stalltjänst för hela gruppen! Därefter följde frukost och klockan 9 var det samling nere vid stallet där deltagarna får information om dagen och en liten teorilektion. Dagens teori bestod av en ridclinic där Åsa och Blixten visade upp hur det ska se ut. Blixten tyckte det var lite spännande med alla människor som satt och tittade på honom på läktaren men eftersom han ganska mycket gillar att var i centrum blev han snart ganska nöjd 😉 Måndagens ridpass bestod av att fortsätta lära känna sina hästar på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för uteritt för vissa medan andra red lite över bommar. nike air max 90 Mellan ridpassen brukar det finnas tid för att hinna med lite annat, som att kanske beta en häst barbacka på gräsmattan vilket brukar vara väldigt populärt. soldes air max pas cher

beta.jpg

På tisdagförmiddagen var det dags för uteritt igen i ett lagomt väder, fördelen med att det inte är gassande sol är att det är mycket mindre av jobbiga insekter i skogen som irreterar hästarna och både deltagare och djur kan njuta mer av sin uteritt.

uteritt.jpg

På kvällen var det återigen dags för 24 karat där alla var taggade till tusen och gjorde allt för att hjälpa sitt lag till seger! Onsdagen på Nybygget är allas favoritdag, för då är det den stora städdagen och det ser alla fram emot! Nästan lika roligt är det att rida bruksridning 😉 Under tävlingen så skall man öppna en grind i ridhuset som består av hinderstöd med ett grimskaft hängandes emellan. Det gäller att öppna grinden för att kunna rida igenom och kunna fortsätta rida banan. De placerade i denna veckas brukstävling blev: 1:a Tuva på Iddy 2:a Rebecka på Albin 3:a Moa på Kotten

grind-bruks.jpg

Under första ridpasset under torsdagen så kunde de som ville byta hästar med varandra och det är ju alltid roligt att prova på något nytt 🙂 Under veckan har ledarna många olika lekar med deltagarna, både sådan som ingår i 5-kampen men även andra roliga lekar. Denna vecka valde de att ändra lite på den vanliga vattenleken så istället för att bara springa fram till hinken för att ta vatten i ett glas så skulle de innan de sprang göra irländsk julafton. basket nike Det var då inte lika lätt att ta sig fram till hinken med vatten…

vatten.jpg

vatten2.jpg

vatten3.jpg

En annan populär lek är skottkärrerace där en deltagre sitter i skottkärran och en annan skall köra denna med förbundna ögon och för att göra det lite extra svårt så kan den som sitter i skottkärran ha en egen skottkärra att köra samtidigt. Fjallraven Kanken Classic Sale

skottkarra.jpg

Denna vecka hade även deltagarna vattenbränboll nere på parkeringen och alla såg ut att bli väldigt blöta 😉

vattenbranboll.jpg

Fredagen innehåller oftast två tävlingar här på bygget, rykttävling och dressyr! I rykttävlingen blev de placerade: 1:a Frida med Bellman 2:a Linnea med Goliat och Cajsa med Chippen 3.a Johanna med Heidi och Viktora med Pricken Denna vecka debuterade Blixten i dressyrtävlingen och gjorde det hela mycket bra! Det är inte bara att först ridas fram på ridbanan för att sedan behöva gå in i ridhuset och rida ett program när man är en bebis. Men det är väldigt nyttigt och lärorikt! De placerade i dressyren blev: 1:a Moa på Kotten 2:a Moa på Cacharel 3:a Cornelia på Akleja

blixten.jpg

På kvällen var det dags för pjäsuppvisning i ridhuset! Vi fick besök av Hans och Greta, Rödluvan och Snövit.

hansgreta.jpg

rodluvan.jpg

snovit.jpg

Efter pjäserna var det dags för prisutdelning, korvgrillning och spökhistorier. Lördagens avslutande uppvisning kunde hållas nere på ridbanan där det först tävlades i Handy Horse och sedan visades en fin kadrilj upp till marschmusik.

1 Kommentar(er)

  1. Jätte trevligt och roligt läger men saknar Kotten och Akleja och alla människor . Men läs gärna vår blogg ponnyryttarnass.blogg.se // Moa O Cornelia <3

    Moa Och Cornelia | 10 juli 2011 | Svara

Kommentarfunktionen är avstängd.