Läger 3 12/6 – 18/6 2011

Läger nummer tre är vårt första ungdomsläger för sommaren och detta år med många duktiga ryttare så alla hästar har gått väldigt bra! Ledarna däremot är jag inte så säker på att allt stod rätt till med… Fjallraven Kanken Mini

ledarna.jpg

Nytt för i år är att söndagen börjar med en samling i lägerhuset men istället för att utdelning av hästarna sker där så skall deltagarna först få provrida så att Åsa och Staffan får se dem till häst innan de delar ut de hästar som deltagarna skall ha resten av veckan. Vi hade även detta på vuxenlägren och det har fungerat väldigt bra och jag tror alla deltagare håller med om att det var ett bra inslag?! Efter provridningen rider delatagara i två grupper på de hästar de fått tilldelade. Måndagen flöt på bra med skönt väder och glada djur. Cilla tycker det är roligt att leka med allt och alla 🙂

hundar.jpg

Eftermiddagen bestod av uteritt och markarbete/hoppning och innan dess hade deltagarna haft teori om hur man tar hand om allt som hör hästen till som stall och utrustning men såklart även själva hästen. Kanken Kids UK Under tisdagen var det dags för de som inte red ut på onsdagen att ha det skönt i skogen medan de andra trimmade lite markarbete. Innan de rider i väg på uteritt brukar deltagarna få passa på att prova vattenhindret och eftersom Blixten skulle vara täthäst fick han gå över för första gången. Vatten är lite läskigt så det är bäst att hoppa 😉

blixten.jpg

Tisdagen är ju även dagen då 24 karat utspelas på Nybygget och så även denna vecka. Detta är en väldigt rolig tävling där hästar inte är involverade så mycket men många olika deltävlingar finns det och under flera av dem gäller det att ha tungan rätt i munnen! Under hela veckan pågår ju även en 5-kamp med lekar som inte innehåller några hästar men det är nästan lika mycket prestige i att vinna dessa som de tävlingar där hästarna är med.

julafton.jpg

vatten.jpg

Onsdagen bjuder på den fösta tävlingen till häst! Bruksridning kombinerad med Working Equitation. Detta är nog en av de roligaste tävlingarna och även något som många inte har provat på innan de kommer till oss. Många olika moment som skall klaras när man rider runt banan och vissa är svårare än andra… Fjallraven Kanken Mini

bruks.jpg

De tre pristagarna i denna brukstävling blev: 1:a Sara på Rosie 2:a Sofia på Malle 3:a Vilja på sin egna Sofia Förmiddagens ridning under torsdagen bestod av bytardag där det denna vecka var många som provade nya hästar. Båda unghästarna, Blixten och Gullspira, gick med denna lektion och det är roligat att se hur bra de sköter sig! På eftermiddagen var det dags för banhoppning nere på ridbanan och det är är nästan lika roligt att bygga banan och smycka den med blommor och gröna växter som att hoppa den.

hinder.jpg

Fredagen bestod av ett inte så trevligt väder så förmiddagens barbackaridning fick bli i två grupper efter varandra i ridhuset. nike air presto Under hela dagen pågick även en rykttävling vilket var passande med tanke på eftermiddagens dressyrtävling. Fjallraven Kanken Mini Sale De placerade i rykttävlingen blev: 1:a Jacqueline med Kotten 2:a Sara med Heidi 3:a Vilja med Sofia Som tur var så blev det uppehåll i regnet så att framridningen till dressyren kunde ske utomhus på ridbanan där deltagarna får rida fram lite självständigt under uppsikt för att sedan rida upp till ridhuset och visa upp sitt program. Som vanligt var det många fina ritter men de placerade blev tillslut: 1:a Nora på Akleja och Agnes på Pricken 2:a Sofia på Arnie 3:a Ellen på Yakari

dressyr.jpg

Kvällen avslutades med uppvisande av pjäser i ridhuset och korvgrillning innen den obligatoriska spökkvällen. En av grupperna valde att istället för att spela upp en pjäs så visade Vilja frihetsdressyr med sin egna häst Sofia. asics sneakers Vilja har lärt sin häst flera konster, bland annat så kan Sofia lägga sig ned på kommando av Vilja. Mycket spännande att se! De andra två grupperna visade upp två välarbetade och mycket underhållande pjäser.

11 Kommentar(er)

 1. Tack för ett till läger! härligt som förra gången. Saknar lilla Novis och känns lite tomt utan henne nu, fast hon lär ju inte sakna mig i sin stora hage 🙂

  Här är video när Therese red Gullan, ifall ni vill se 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=a_Q8f_kLjz0

  Frida | 21 juni 2011 | Svara

 2. Tack så mycket för en underbar lägervecka! Det är alltid lika roligt att komma till er! Det är den bästa veckan på hela året. Ni är underbara människor allihopa. Utan er skulle det inte vara något Nybygget och utan Nybygget skulle somrarna vara värdelösa! Tack, tack, tack!

  Vilja | 21 juni 2011 | Svara

 3. Tidernas snyggaste ledare om jag får säga det själv 😉

  Anna | 22 juni 2011 | Svara

 4. Haha, gillar bilden på Cilla… 😉

  Johanna Borin | 25 juni 2011 | Svara

 5. Börjar läger 6 klockan 16?

  Johanna | 26 juni 2011 | Svara

 6. Hej Johanna!

  Japp, samlingen börjar klockan 16 🙂

  Therese

  asa | 27 juni 2011 | Svara

 7. Juste Therese! Kommer du ihåg att vi sa att ni skulle peppa alla som går på läger att rösta på en av Nybyggets hästar (som ni kan länka till), så finaste hästenn vinner tävlingen ”Årets häst” som är innan Globen horse show varje år? 😉

  Från och med söndag får ni stå ut med mig och Bebban i en vecka! Happy face 😀

  Johanna Borin | 27 juni 2011 | Svara

 8. Johanna!

  Nej det har jag glömt bort 🙂 får börja nu helt enkelt 🙂

  Syns på söndag 😀

  Therese

  asa | 28 juni 2011 | Svara

 9. Tack Nybygget för ett oslagbart ridläger !

  ellen johansson | 30 juni 2011 | Svara

 10. TACK för ett superroligt läger, kunde inte blivit bättre!
  Längtar tillbaka redan, hälsa allihopa och framförallt Arnie och Akleja! 🙂

  Ha det super så ses vi på läger 7 😀

  Nora 🙂

  Nora | 1 juli 2011 | Svara

 11. Jag kommer eventuellt förbi någon gång i veckan som kommer!
  Ska ta tid på hur lång tid det tar att cykla från mig till er. Kommer nämligen på cykel till läger 8 och jag vill ju inte bli försenad 🙂

  Vilja | 3 juli 2011 | Svara

Kommentarfunktionen är avstängd.