Läger 8 17/7 – 23/7 2011

Denna veckas läger bestod av lite äldre ungdomar där egentligen alla hade varit här förut. asics en ligne När man varit här förut så kan det ju vara så att man önskar sig en speciell häst under sin presentation på samlingen. Det kan vara så att man vill ha samma häst som man haft tidigare år eller så har man spanat in och som man tycker ser spännande ut! När deltagarna sedan fått sina hästar utdelade var det dags för samling ner vid stallet där de delades upp i två grupper som de sedan skall rida i.Det första ridpasset bestod som vanligt av ett lugnt pass där deltagare och hästar har möjlighet att lära känna varandra. nike air max homme Efter ridningen var det dags för hästarna att gå ut i hagen och för deltagarna att äta mat innan det var dags för namnlek och andra roliga lekar. Måndagens första teori bestod av hur man läser av hästen och efter det var det dags för deltagarna att rida och detta pass reds i två grupper efter varandra i ridhuset där de som inte red skulle titta på de som red. nike running homme Man kan lära sig väldigt mycket av att se andra rida. På eftermiddagen när det var dags för ridning så var ämnet hästens form och takt! Det är inte bara hästen som skall tas om hand utan det är minst lika viktigt att sköta om all utrustning, både sin egen och hästen!

stovlar.jpg

Tisdagen första pass bestod av att halva gruppen red ut medan den andra red markarbete nere på ridbanan. Samma sak skedde sedan på eftermiddagen då de som red ut fick sällskap av lite åska som mullrade långt borta. Åska verkade sedan bli temat för denna vecka… Under samlingen på onsdagen fick deltagarna lära sig om skoning och hovvård vilket är en väldigt viktig kunskap att ha, speciellt den dagen man skaffar sig en egen häst! Första ridpasset bestod sedan av programträning där delar ur programmet LC:2 tränades. Samma program skall sedan deltagarna tävla under fredagen. På eftermiddagen var det dags för brukstävling och denna vecka ville även ledarna väldigt gärna vara med och tävla. Mochilas Fjällräven Kanken Tienda Men eftersom de inte hade några hästar att tävla på så löste de det genom att cykla banan på tid. Vann gjorde Vilja som smidigt öppnade grinden från cykeln 🙂

cykla.jpg

I den riktiga brukstävlingen där hästar ingick blev placeringarna så här: 1:a Moa på Compa 2:a Moa på Macken 3:a Lina på Macken På kvällen var det dags för 24 karat och eftersom de flesta varit här tidigare av deltagarna blev det en annan variant där lite andra grenar användes för att det skulle slippa bli så mycket upprepning för de som gjort de gamla tidigare. Första passet på torsdagen bestod av hästbyten där de flesta ville byta hästar denna vecka. Efter lunch var det dags att bygga hoppbanan som skulle hoppas under det andra ridpasset för dagen. För att göra det lite extra speciellt så används både plank och våghinder och några hinder får infångare och smyckas med gröna växter. Alla klarade att hoppa banan utan problem!

hopp.jpg

På fredagsmorgonen så de allra flesta väldigt trötta ut, inte bara för att det var näst sista dagen på lägret utan mest för att åskan hållit många vakna flera timmar under natten. Blixtrarna kom så ofta så det var mer ljust än mörkt ute! Men alla var i alla fall glada och laddade för en dressyrtävlingsdag. Även teorin under samling hade tävlingstema då den handlade om tävlingsförberedelser. Första ridpasset var barbackaridning där alla satsade stenhårt i de tävlingar som reds och då är det inte alltid så lätt att hålla sig kvar på hästen 😉 På eftermiddagen sen så var det dags för dressyrtävling där deltagarna skulle rida LC:2 och allra helst skulle hästarna vara knoppade och fina. Några fick dock dispans då det kan uppstå vissa problem när man skall knoppa Ravon och Konrad till exempel. Men sen behöver man ju inte knoppa för kunna göra en man fin! Resultatet blev till slut: 1:a Amanda på sin egen Chip 2:a Therese på sin egen Silver 3:a Emma på Heidi

knoppa.jpg

gullan-flata.jpg

Efter tävlingen var det dags för pjäser i ridhuset. Denna vecka hade dock deltagarna lite svårt med fantasin så det var bara en grupp som hade fått ihop en pjäs, men den var bra så alla var nog nöjda ändå J Efteråt var det prisutdelning för de tävlingar som redan varit under veckan och därefter kunde deltagarna gå upp och få sig lite grillad korv. Under kvällen sedan var det dags för de traditionella spökhistorierna och sedan var det god natt. Fjallraven Kanken Mini Sale Även denna natt kom åskan och hälsade på men jag tror inte det var lika många som vaknade denna natt. Lördagens avslutning reds i ridhuset då vädret varit lite ostadigt. Som vanligt då så skiner solen men troligtvis hade väl regnet stått som spön i backen om valet istället hade varit att ha avslutningen på ridbanan. nike free pas chers Först tävlades det i Handy Horse där resultatet blev: 1:a Moa på Compa 2:a Moa på Chippen 3:a Ida på Rosie Efter att banan plockats bort visades en fin kadrilj upp av resterande deltagare och sedan var det diplomutdelning innan det var dags för kaffe, saft och bullar i lägerhuset.

1 Kommentar(er)

  1. Saknar er alla!

    Liv | 28 september 2011 | Svara

Kommentarfunktionen är avstängd.