Läger 10 31/7 – 6/8

Läger nummer 10 är sommarns näst sista ungdomsläger och bestod av ett gäng ungdomar där många av dem hade varit här tidigare och många hade önskemål på vilken häst de ville ha. Och jag tror många blev nöjda och glade efter att hästarna delats ut och de fått hästar de redan kände. nike mercurial Andra fick lära känna nya hästar när de kom ner till stallet för att göra i ordning hästarna för det första passet.Det är inte alltid så lätt att kunna borsta hela hästen när man inte är så stor. Har man då tur så kan man ha en häst som världens bästa Ninna och då kan man lösa problemet genom att sitta barbacka på ryggen och på så sätt kunna komma åt att borsta på rumpan 🙂

ninna.jpg

Måndag morgon började med stalltjänst för alla som vanligt och därefter följde frukost och veckans första samling med Staffan. Första ridpasset hade ämnet ”takt, sits och balans” vilket är en viktig del av ridningen. Efter lunch fick de olika stalltjänstgrupperna sina pjäser utdelade och planeringen började direkt! Nybyggets pjäsföreställningar på fredagarna är ju vida kända så det gäller att lägga ner lite tid på dem 😉 På eftermiddagen red halva gruppen ut i skogen medan andra halvan red barbacka. Kvällen avslutades sedan med stalltjänst för en grupp och lite 5-kamp innan det var dags att säga god natt. Tisdagens teori under samlingen handlade om hur hästar tänker och detta är ett väldigt intressant ämne och något man måste kunna en hel del om man vill bli en bra hästmänniska och ryttare! Därefter gjordes hästarna i ordning och markarbete stod på schemat. nike air max pas cher Under tisdagen var det även kalas för alla de som fyllde år den veckan vilket var allt från ledare till Arnie. Glass och chokladsås till alla, fast Arnie blev nog utan…

kalas.jpg

Efter lunch var det dags för teori igen och denna gång var det dekorativ hästvård som skulle gås igenom innan det var dags för ridning igen. Samma sak som måndagens eftermiddags ridning bara att grupperna bytte plats med varandra så de som red ut dagen innan fick rida barbacka. soldes nike air max 2018 En av de roligaste 5-kampgrenarna är nog skottkärrerace! Den är i alla fall helt klart den roligaste att titta på 😉 Det är inte allt för lätt att köra runt skottkärran när man inte ser något!

skottkarra.jpg

Onsdagens första ridpass bestod av programträning och direkt efter lunch så byggdes bruksbanan upp. Alla deltagare får sedan gå banan innan hästarna görs i ordning och det är många moment att komma ihåg! Alla dessa moment får sedan deltagarna även prova till häst innan det är dags att tävla. Denna veckas placerade blev: 1:a Anna på Frida 2:a Johanna på Macken 3:a Fanny på Mirabell På kvällen var det sedan dags för ”24-karat” nere vid stallet och alla var väldigt taggade! Torsdagens teori bestod av sjukdomar och det är ett ämne som vi har med varje vecka, dels för att det är ett väldigt viktigt ämne men även det mest önskade när man frågar vad deltagarna vill lära sig mer om. asics pas cher Sedan var det dags att rida till Skirsnäs! Halva gruppen rider dit medan andra halvan får åka bil och fika innan hästarna dyker upp på gården och det är dags att byta så de får rida hem. Fjallraven Kanken Backpacks Sale UK De som red dit får då fika innan de åker hem. Denna vecka fanns även fåren på plats så man kunde passa på att titta på lammen (som dock inte är så små längre …) På eftermiddagen var det dags att hoppa bana nere på ridbanan vilket inte var något problem för någon. Är man kreativ behöver man inte bara dekorera sin häst utan man kan även dekorera sin egen tröja med hjälp av tistlar! Fint men kanske inte så skönt? 😉

tistel.jpg

På kvällarna så leks det många lekar som ledarna håller i. Denna sommar har blodpotatis blivit en favorit och har nog nästan lekts på varje läger. Det ser ganska roligt ut när alla trevar fram i ridhuset utan att se något 😉

blodpotatis.jpg

Under fredagen är det ju rykttävling som pågår under hela dagen och då kan man använda många av de tips som man fick under teorin dekorativ hästvård. Denna veckas placerade blev: 1:a Linnea med Buster 2:a Moa med Heidi och Matilda med Malle 3:a Rebecka med Goliat, Hanna med Cacharel och Hanna med Nova

rykt.jpg

Under förmiddagens ridpass var det barbacka med tävlingar som vanligt. Detta kanske är en bra uppladdning inför eftermiddagens dressyrtävling! Många fina ritter var det som vanligt och denna vecka tävlades det i två olika klasser. De placerade i travprogrammet LD:4 blev: 1:a Moa på Heidi 2:a Johanna på Gullspira 3:a Hanna på Albin De placerade i LC:2 blev: 1:a Matilda på Malle 2:a Anna på Frida 3:a Annso på Arnie På kvällen var det dags för pjäser där vi bland annat fick se Bockarna Bruse i en ny tappning och vi i publiken fick lära oss vad som händer om vi inte tar hand om våra djur. De ger oss helt enkelt till trollet som bor under bron 😉

bockarna-bruse.jpg

Efter pjäser var det dags för korvgrillning och spökhistorier. tn requin pas cher homme Efter spökeriet var det visst fest hos Mange nere i Maradon-stugan och de som inte var bjudna fick istället höra på skönsång… Lördagens avslutning hölls inomhus eftersom förmiddagen bestod av regn. Halva gruppen red som vanligt Handy Horse där vinnaren hade en väldigt snabb tid! De placerade blev: 1:a Alma på Rosie 2:a Tuwa på sin egen Prins 3:a Elin på Chippen Efter Handy Horsen visade resterade deltagare upp en fin kadrilj till musik innan det var dags för fika i lägerhuset.

Kommentarfunktionen är avstängd.